*** Sidan och länkade undersidor är inte helt aktuella.
Omarbetas inom kort för att reflektera det konkreta förslag för en central byggnad i nya Hagastaden vi arbetar på med Humlegården, ÅF och arkitekten Gert Wingårdh
***

Smålägenheter/forskarrum/hotell: Boende- och hotelldelar byggs mycket flexibelt, baserade på moduler om ca 25 m². Enskilda moduler kan användas som enrumslägenheter, och som fönsterlösa ”rymdsviter” för korttidsboende eller kombineras till större lägenheter. För korttidsboende kan fönster ersättas med ljuspaneler och stora högupplösta bildskärmar.

Akademiskt forsknings- och konferenscentrum: (ett plan på 1250 m2, 3 m takhöjd): Vi räknar med att det behövs kongressplatser för ca 500 deltagare och att det ska finnas möjlighet att ställa ett 50-tal konferensrum till förfogande. Även den temporära utställningslokalen kan utnyttjas vid dessa tillfällen.

Pelarfria kongresslokaler, inklusive Kupolbiograf (1200-2400 m2, 15 m bygghöjd): Digitalt planetarium/kupolbiograf kan användas för att t.ex. visa en snurrande jord i planetariets tak.

Takterrass (3 m takhöjd): inglasad kongressrestaurang med milsvid utsikt och uteterrass sommartid.

Parkeringsplats för besökande och boende i tre plan under jord (9 meters byggdjup).Simulerad marsfärd