I Stockholms gamla Observatorium höll FSC den 20 februari det andra nedräknings-eventet inför 50-årsjubiléet av den första månlandningen.

Det var Astrofika, ett informellt event där två astronomer från Institutionen för Astronomi vid Stockholms Universitet berättade om exoplaneter, massa&materia, supernovor och neutrinos. Det haglade frågor såväl av forskningsart och filosofisk art, som om hur det är att arbeta som astronom.

Eventet blev överfullt, och en av astronomerna tvingades av brandskyddsskäl hålla sin föreläsning i en korridor direkt innanför entréns ytterdörr. Föreläsningarna var så intressanta att många deltagare helt glömde bort sitt fika. Det slängde man i sig innan man gick.

En mycket uppskattad del av nedräkningen till den stora festen!
Fem månader kvar till 20 Juli 2019 21.17.40