SHK 170426Den 26 april presenterades CFSC vid ett välbesökt frukostseminarium på Stockholms Handelskammare. Temat var
Dags att ta ner rymdtekniken på Jorden!

Cecilia Hertz, VD för Umbilical Design och styrelsemedlem i Vänföreningen talade om den allt viktigare rollen för rymdteknik på jorden och hur kommersialiseringen av rymdforskningens resultat kan ske snabbare.

Vår ordförande Peder Jonsson berättade om Rymdcentrets syfte och innehåll, och om vårt samarbete med Humlegården, ÅF och arkitekten Gert Wingårdh kring placeringen av CFSC i nya Hagastadens mest centrala byggnad.

Rymdminister Helene Hellmark Knutsson (S) deltog och talade om regeringens arbete med en svensk rymdstrategi, och de svenska insatstserna för att EU ska öka takten i rymdsatsningarna när omvärlden nu börjar dra ifrån.

I den efterföljande paneldiskussionen deltog även representanter för Gröna Städer och byggbolaget Skanska. Man diskuterade hur rymdteknikens resurseffektivisering som ingrediens och drivkraft kan omsättas i utvecklingsprojekt här på jorden.

Vi passade också på att informera om möjligheten för företag att nu engagera sig i CFSC som ”Founding Parent”. Ett informationsblad om detta kan laddas ner här