Under en spännande kväll blev hela Tekniska Museet till en rymdfärja på väg för att befolka Mars. Plötsligt upptäckte Christer Fuglesang, som hade kontakt med färjan från ett kontrollrum på Jorden, ett allvarligt problem som alla barn på rymdfärjan måste hjälpa till att lösa!CFinhelmet

På rymdresan fick barnen (förutom sina käder) ta med sig två saker: en tandborste och en sak till. Vad tror du att man fick mest nytta av på vägen till Mars?

Det här var ett helt unikt sätt att uppleva Tekniska Museet, där Sveriges Ingenjörer Distrikt Stockholm i samarbete med Tekniska Museet, Christer Fuglesang Space Center (CFSC), KTH-spexet Krexet och elever från KTH Mediateknik iscensatte en fascinerande och annorlunda museumsupplevelse.

Vi riktade oss främst mot barn i låg- och mellanstadieåldern (årskurs F-6), men många barn som var yngre och äldre än så fick också utbyte av kvällen.

Ett arranemang av Sveriges Ingenjörer Distrikt Stockholm, Tekniska Museet, CFSC och KTH-spexet Krexet.