Öppet Hus på Observatoriet! En härlig mars-kväll med en fantastisk fullmåne, som lyste så kraftigt att man behövde ljusdämpning för att titta på den i teleskop och alla stjärnor man eventuellt hade velat titta på bleknade. Cirka 1500 besökare kom till det tredje nerräkningstillfället den 20 mars.

IR-kamera i arbete
Foto: Superrymdåret

Det fanns ingen fysisk möjlighet att visa alla runt i Observatoriet, men 316 fick i alla fall möjligheten. De kunde då också få sina frågor besvarade av professionella astronomer och ta en infraröd selfie med den speciella IR-kameran. Mycket trevligt genomfört av IAU (International Astronomical Union) som var medarrangör för kvällen.

Alla besökare kunde få en guidad tur kring byggnaderna och veta mer om deras historia. Och titta i teleskopen.

En fantastisk kväll, med starkt bevis för allmänhetens rymd- och astronomi-intresse! Stor förståelse också hos besökarna för att den stora tillströmningen tyvärr medförde att alla inte fick vara med om allt.

Titta i teleskop är kul (även om just nu slöjmoln) Foto: Superrymdåret